History

1875

 

Friedrich Küppersbusch start ’s werelds eerste fornuisfabriek “F. Küppersbusch & Söhne” in het Gelsenkirchener stadsdeel Schalke en begint met de ambachtelijke productie van kolenfornuizen.

 

 

1880

 

Küppersbusch gaat met 12 werknemers in serieproductie en breidt het assortiment uit.

 

 

1898

 

De telefoon draaischijf wordt ontwikkeld. Küppersbusch heeft drie telefoonaansluitingen en communiceert via een eigen telegramadres.

 

 

1913

 

Küppersbusch behoort met 2.500 werknemers die dagelijks 350 fornuizen en ovens fabriceren, tot de grootste gespecialiseerde fabrikanten van het continent.

 

 

1918

 

Nadat Küppersbusch tijdens de Eerste Wereldoorlog op veldkeukens en veldovens moest omschakelen, worden er na de oorlog weer bakovens en ovens voor thuisgebruik geproduceerd. Door de grote vraag schakelt Küppersbusch over op industriële productie.

 

 

1935

 

De vraag naar producten explodeert, het aantal werknemers blijft groeien. Küppersbusch opent een tweede productiefaciliteit voor kolenfornuizen. Bovendien wordt in de jaren van vooruitgang een tweede fabriek in Oostenrijk aangekocht. Küppersbusch is weer een bedrijf van wereldwijde
betekenis.

 

 

1954

 

Niet alleen de Volkswagen Kever is een “economisch wonder Küppersbusch adverteert met de snelkookplaat",de zeven standen schakelaar en de signaallamp.

 

 

1962

 

Van gasfornuis over de afzuigkap tot volledig geëmailleerde koelkast: Wat begon met ovens is uitgegroeid tot een volledig assortiment.

 

 

1973

 

De jaren zeventig: De inbouwkeuken vindt zijn weg naar Duitse keukens.
Küppersbusch fabriceert als één van de eerste producenten bijpassende inbouwapparatuur.

 

 

1985

 

Het ontstaansjaar van de ökotherm®. Uniek in zijn soort en alleen van Küppersbusch:
Een katalysator voor bakovens en fornuizen – Ecologie ontmoet perfect genieten.

 

 

1993

 

Sinds 1993 neemt Küppersbusch succesvol deel aan ontwerpwedstrijden.
De Bundespreis, Red Dot Award, iF design award, Platinum Award for Design Excellence ADEX: Tot op heden zijn ruim 60 producten zoals bakovens, fornuizen, kookplaten en afzuigkappen met nationale en internationale prijzen bekroond.


 

 

1999

 

Om het “Highest-Quality” keukensegment wereldwijd te kunnen bedienen, fuseert de Teka groep metKüppersbusch Hausgeräte GmbH en Küppersbusch Großküchentechnik GmbH & Co. KG. Wereldwijd zijndaardoor ongeveer 5.000 werknemers in dienst.

 

2008 – 2010

 

Het ontwerpteam uit Gelsenkirchen zet met de invoering van de Platinum White Edition en de
Black Chrome Edition nieuwe maatstaven in de inbouwapparatuurmarkt.

 

 

2013/2014

 

Küppersbusch presenteert het nieuwe designconcept “Individual”.
Ook het eerste “Meisterstück” veroorzaakt een sensatie en is een uithangbord voor de merkwaarde van het bedrijf: Design, kwaliteit, innovatie, functie en gezond genieten.


 

 

2015

 

The company celebrates its 140th anniversary with numerous innovations at the international trade fair LivingKitchen in Cologne, Germany.