,,140 jaar Küppersbusch: voor ons is dit zowel een reden om te vieren als een uitdaging. Bij dit jubileum geldt onze bijzondere dank aan onze klanten en partners met wie sinds jaren een betrouwbare samenwerking hebben .evenals de aandeelhouders die ondanks gedeeltelijk moeilijke jaren het  vertrouwen hebben behouden in de kracht van ons Merk, en natuurlijk onze medewerkers die met passie voor onze onderneming werken. Wij als Teka groep, tot wie Kuppersbusch sinds 16 jaar behoord, hebben de uitdaging het Merk voor de toekomst opnieuw succesvol te positioneren . Bijgevolg zullen we steeds meer investeren in uitstekend ontwerp, innovatieve producten en toekomst bestendige marketing.
Evenals in creatieve, gemotiveerde medewerkers. Samen willen we verder internationaal uitbreiden om het Merk Kuppersbusch internationaal uit te breiden en klanten over de hele wereld de kans te geven ons merk te leren kennen.''

Küppersbusch – voor keukens met stijl     

De merkwaarden design, kwaliteit, functie, innovatie en gezond genieten schuilen achter de slogan van Küppersbusch “für Küchen mit Stil” (voor keukens met stijl). deze slogan gebruiken wij internationaal in het duits en hiermee onderstrepen wij het feit dat de kernwaarden en de wortels van het traditionele bedrijf in duitsland liggen.

 

Design “Made in Germany”

Al meer dan 40 jaar is de duitse ontwerper Klaus Keichel verantwoordelijk voor het ontwerp van de Küppersbusch producten. In deze tijd heeft hij zijn creativiteit steeds opnieuw bewezen en is tot op heden met ruim 60 designprijzen onderscheiden. De continuiteit van zijn ontwerpen en de onafhankelijkheid van kortstondige trends vormen de basis van het succes van Küppersbusch. In 2015 wordt Küppersbusch tot lid van de stichting voor de raad voor de Vormgeving benoemd.

 

Kwaliteit: Internationale Standaarden

Alle innovatieprocessen worden in duitsland gecoördineerd, wat inhoudt dat de onder nemingseigen vakgebieden design, productmanagement, functie- en kwaliteitscontrole nauw met elkaar zijn verbonden. Wij spreken van een gecoördineerd innovatieproces, waarvoor de centrale in duitsland verantwoordelijk is. Zij is de bestuurder voor nieuwe ontwerpen en innovatieve producten en overlegt voortdurend met de internationale fabrieken en vestigingen.

Functie: Intuitief en gemakkelijk in het gebruik
Een perfect samenspel van vorm en functie staat voorop. het resultaat is de beleving van de gebruiker in de omgang met de Küppersbusch producten. de intuitieve gebruikersinterface, het bedieningsgemak en het eenvoudige onderhoud hebben de grootste prioriteit. om te zorgen dat alle apparatuur aan de hoogste eisen voldoen, worden deze voorafgaand aan de introductie door voedingsdeskundigen en ervaren koks getest.

 

Innovatie: Sinds 1875 altijd nieuwe en creatieve ideeën
Sinds de oprichting van het bedrijf in 1875 kenmerkt Küppersbusch zich door talloze innovaties en creatieve ideeën. het eerste elektrische fornuis is hier een uitstekend voorbeeld van, alsook de unieke Ökotherm®-katalysator. Maar ook het thema individualisering krijgt alle aandacht: zo werd in 2013 het Küppersbusch Individual concept ingevoerd, waarbij de klant het apparaat naar voorkeur kan aanpassen. nog individueler wordt het met het Meisterstück van Küppersbusch: een professioneel kookcentrum voor fijnproevers, afgestemd op de individuele wensen en behoeften van ambitieuze kookliefhebbers.

 

Gezond genieten   
Voor Küppersbusch was het altijd al vanzelfsprekend om het thema ‘koken’ als geheel te benaderen. Van deze traditie is het bedrijf ook vandaag nog niet afgeweken.  In speciale kookcursussen demonstreren ervaren restaurantchefs en voedingsdeskundigen gezonde en moderne kooktechnieken. De Küppersbusch experts ontwikkelen handleidingen en kookboeken voor huishoudens. En op locatie in Gelsenkirchen worden kookcursussen in de trainingskeuken en onder andere ook aan kinderen aangeboden. Vooral in deze tijd van fastfood zeggen wij: Leer zo vroeg mogelijk genieten.